Kunst met spuitfles

Ontdek de sprankelende wereld van kunst met een twist in onze "Kunst met Spuitfles" workshop.

Speciaal ontworpen voor kinderen van groep 7 en 8 die in de gemeente Zuidplas wonen of daar naar school gaan. Atelier Teuneke nodigt deze jonge kunstenaars in samenwerking met BRAinS uit om de conventionele penselen opzij te zetten en een duik te nemen in een avontuurlijke vorm van expressie, waarbij de spuitfles het instrument van creativiteit wordt.

1 uur
7,- p.p.

Impressie

Wat kun je verwachten?

In deze workshop zullen kinderen de vrijheid ervaren van schilderen met spuitflessen, een techniek die niet alleen plezierig maar ook ongelooflijk dynamisch is. Ze leren hoe ze door te knijpen, richten en spuiten, levendige kunstwerken kunnen creëren die bruisen van energie en originaliteit.
De workshop is een veilige en begeleide omgeving waar kinderen worden aangemoedigd om te experimenteren met kleuren, vormen en patronen, terwijl ze de fijne kneepjes van het werken met deze unieke schildermethode onder de knie krijgen.
Deelnemer worden voorzien van een gezamenlijk canvas en spuitflessen gevuld met niet-giftige, wasbare verf en mondkapjes zodat ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten zonder zich zorgen te maken over rommel. De kinderen worden uitgedaagd om hun verbeelding te gebruiken, terwijl ze leren over kleurenmixen, laagtechnieken en het creëren van abstracte composities. Deze workshop is meer dan een kunstles; het is een feest van zelfexpressie en ontdekking, waar kinderen niet alleen leren over een unieke kunstvorm maar ook de ruimte krijgen om hun persoonlijkheid en creatieve stem te verkennen. Het is een uitnodiging aan de jonge inwoners van Zuidplas om samen te komen, plezier te maken en de kunstenaar binnenin te ontdekken, allemaal binnen de inspirerende muren van Atelier Teuneke.

Workshop boeken

Start een whatsapp met Teuneke