12 April 2024 – Onthulling molendoeken spuiten

Op vrijdag 12 april 2024 markeert een dag van anticipatie voor leerlingen van het Thorbecke College

Ze hebben een creatieve reis ondernomen in het project ‘Met de zeilen in de wind, die kunst en monument verbindt’. Onder de inspirerende begeleiding van Teuneke en Roy Beusink van Atelier Teuneke, hebben deze jonge kunstenaars een unieke fusie van graffiti-kunst en erfgoed tot leven gewekt. Hun artistieke uitspattingen, zorgvuldig aangebracht op zeilen, staan klaar om onthuld te worden op de historische molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hieronder een impressie van vorig jaar…

Impressie

Wat kun je verwachten?

Deze tentoonstelling belooft niet alleen een showcase van jeugdige creativiteit en talent te zijn, maar ook een symfonie van verleden en heden, waarbij de zeilen, nu verfraaid met levendige graffiti, een nieuwe dialoog aangaan met de monumentale molen.
Het is een getuigenis van hoe kunst bruggen kan bouwen tussen generaties, disciplines, en gemeenschappen, een visuele viering waarbij de spirit van innovatie en respect voor traditie hand in hand gaan.
Op deze gedenkwaardige dag zullen de zeilen, als symbolen van artistieke expressie en erfgoed, fier wapperen, de verbeelding aanwakkeren en de harten van alle aanwezigen raken.

Workshop boeken

Start een whatsapp met Teuneke